Dvojka.sk

  • Zväčšiť veľkosť fontu
  • Štandartná veľkosť fontu
  • Zmenšiť veľkosť fontu
Info o ZŠ Iné informácie Incident na našej škole

Incident na našej škole

E-mail Vytlačiť

Stanovisko Rady školy a vedenia školy k nedávno medializovanému incidentu:

Na našej škole sme riešili incident, ktorý sa odohral počas prestávky v triede 7.B. Mnohými médiami, hlavne televíziou Markíza, bol označovaný ako šikana voči spolužiakovi. Tento incident sme na škole riešili všetkými nami dostupnými prostriedkami a vinníci boli potrestaní. K tomuto incidentu sme sa nepostavili chrbtom, ale zo strany médií išlo o jednostranný prístup.

Celú záležitosť sme prešetrovali, zasadala aj Rada školy 2. ZŠ Senica a bolo zvolané aj mimoriadne zasadnutie rodičovského združenia v prítomnosti všetkých žiakov 7.B a zastupujúcich členov rady školy. Urobili sme na škole opatrenia, aby v budúcnosti neprichádzalo k takýmto situáciám a každý náznak šikany budeme okamžite riešiť. Pedagogický dozor bol v osudnú chvíľu riadne zabezpečený a všetko sa odohralo vo chvíli, pokiaľ bola dozorujúca učiteľka nahliadnuť v inej triede. Problémom šikany sa venujeme počas celého šk. roka na triednických hodinách, na rodičovských združeniach, zabezpečujeme besedy s Centrom pedag.-psych. poradne v Senici, pohovory so žiakmi, ktorí majú problémové správanie, pohovory žiakov s výchovným poradcom a tento bod máme zakotvený aj vo vnútornom poriadku školy, kde sa hovorí, čo je šikana a aké dôsledky budú vyvodené voči žiakom, ktorí sa jej dopustia. K tomuto incidentu sme vydali aj prehlásenie, ktoré prehodnotila aj rada školy a súhlasí s naším stanoviskom.

vedenie školy
Rada školy

Prehlásenie pedagogického zboru:

Pedagogický zbor na našej škole odsudzuje šikanu vo všetkých jej podobách, ale spôsob, akým bol tento prípad odprezentovaný v médiách, je skreslený a účelovo zaujatý. Každý náznak nevhodného správania žiakov riešime všetkými dostupnými prostriedkami, ktoré nám vyplývajú zo zákona. Ak by bola brutalita spolužiakov taká intenzívna, mal zákonný zástupca predložiť lekársku správu. Incident bol okamžite riešený so žiakmi a následne na to aj so zákonnými zástupcami (hneď na druhý deň ráno). Častým iniciátorom sporov v triede bola práve "obeť údajného" šikanovania. V súčasnosti sa konflikt ešte vyšetruje nezávisle od vyšetrovania ostatných inštitúcií. Pedagogický zbor odmieta jednostranný pohľad verejnosti na vec. Žiaci sú živé tvory, nie stroje a my vieme, že treba s nimi neustále pracovať a výchovne ich ovplyvňovať, poprípade sa snažiť naprávať výchovné chyby v rodine. Sme si vedomí toho, že šikana je veľmi nebezpečný jav v spoločnosti, a preto sme vždy zodpovedne pristupovali aj pristupujeme k riešeniu výchovných problémov na škole.

pedagogický zbor

 

Fotogaléria školy

Reklamný panel

Aktuálne odkazy

Zoznam stredných škôl
Vyber si strednú školu
Ako na strednú školu
Informácie o možnostiach štúdia