Dvojka.sk

  • Zväčšiť veľkosť fontu
  • Štandartná veľkosť fontu
  • Zmenšiť veľkosť fontu
Info o ZŠ Rodičovské združenie, Rodičia a priatelia Dvojky Štatút Rodičovského združenia pri 2. ZŠ - Článok 2

Štatút Rodičovského združenia pri 2. ZŠ - Článok 2

E-mail Vytlačiť
Obsah článku
Štatút Rodičovského združenia pri 2. ZŠ
Článok 2
Článok 3
Článok 4
Článok 5
Článok 6
Zobraziť všetky stránky

Článok 2: Poslanie a úlohy rodičovského združenia

  1. Poslaním rodičovského  združenia na škole je spolupracovať s vedením školy a jej pedagogickým zborom pri výchove a vzdelávaní žiakov školy v súlade s pedagogickou teóriou, pri ochrane práv detí v zmysle Deklarácie práv dieťaťa (UNESCO), pri ochrane a presadzovaní výchovného záujmu rodičov (zákonných zástupcov) detí a pri ochrane učiteľov s morálnym kreditom pred nepriaznivými faktormi procesu výchovy.
  2. Rodičovské združenie zhromažďuje a rieši námety, pripomienky a požiadavky rodičov týkajúce sa výchovy a vzdelávania žiakov, zabezpečovania tohoto procesu a vzťahov, v ktorých sa uskutočňuje.
  3. Prostredníctvom svojich zástupcov rokuje s riaditeľom školy, učiteľmi a ostatnými pracovníkmi školy s vedomím spoločnej zodpovednosti za výchovu žiaka a na základe vzájomného partnerského vzťahu.
  4. Rodičovské združenie rešpektuje právnu subjektivitu školy pri presadzovaní záujmov svojich členov v oblasti definovanej  odsekom (1). Problémy presahujúce kompetencie vedenia školy rieši s orgánmi štátnej správy a samosprávy, prípadne s Ministerstvom školstva SR.
  5. Zabezpečuje účasť svojich zástupcov v Rade školy a v Stravovacej komisii školy alebo orgánov, ktoré stanovuje zákon (predpis), ktorá túto účasť predpokladá.
  6. Utvára Rodičovskú radu (RR), ktorá rozhoduje vo veciach rodičovského združenia a zabezpečuje realizáciu poslania a úloh rodičovského združenia. Realizáciu jej rozhodnutí zabezpečuje Výkonný  výbor RZ a Revízna komisia RZ.
  7. S cieľom pomôcť vedeniu školy a jej pedagogickým pracovníkom pri riešení výchovných problémov a výchovných problémových situácií  môže RZ zriadiť Výchovnú komisiu zloženú z rodičov, ktorí sú profesne kompetentní spolupracovať s vedením školy a jej výchovným poradcom.
  8. Rodičovské združenie vytvára účelové skupiny rodičov, ktoré pomáhajú pri zabezpečovaní kultúrnych, športových a iných záujmových podujatí žiakov školy podľa ich špecifického obsahu a zamerania alebo ich zriaďuje na riešenie osobitných problémov.

 

Fotogaléria školy

Reklamný panel

Aktuálne odkazy

Zoznam stredných škôl
Vyber si strednú školu
Ako na strednú školu
Informácie o možnostiach štúdia